Oogzorg-thijssen-kwetsbare ogen verdienen beter-Web

Kwetsbare ogen verdienen beter

Hoe jonger het kind, des te kwetsbaarder de ogen. Hoe komt dat? De ooglens van een kind bevat minder pigment dan die van volwassenen en de pupillen van kinderen zijn groter waardoor er meer UV-licht in het oog komt, wat zijn de gevolgen

 

Kinderen zullen niet direct merken dat het niet dragen van een zonnebril negatief effect heeft op de ogen. De gevolgen zijn namelijk niet direct merkbaar, maar zullen op later leeftijd het verschil maken tussen goed en slecht zien. Zeker kinderen met blond haar en blauwe ogen zijn gevoelig voor zonlicht.

 

Een goede zonnebril hoeft niet duur te zijn. Let bij de aankoop op de volgende punten;
Draag een zonnebril met 100% UV-bescherming. Dit kan je zien aan de sticker op de bril of in de beschrijving. Vaak wordt het aangegeven als 100% UV of UV400.
Zorg dat de bril goed past. De bril moet groot genoeg zijn om te voorkomen dat het UV-licht de ogen via de zijkanten van de bril kan bereiken.

Kies in de zomer voor een zonnebril met markering CE3. Zonnebrillen hebben een CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dit getal geeft de bescherming weer. Bescherming 0 staat voor lichtabsorptie tot 20% en bescherming 4 staat voor 92-97% lichtabsorptie.

 

Kom eens langs of maak een afspraak 

Vacature optometrist 

Een fijne werkplek om het mooie beroep van een optometrist uit te voeren is belangrijk. Tenslotte brengen we best wat tijd door op de werkvloer.

Lees verder »

Vacature Opticien

Ons moderne oogzorgbedrijf, wat alles op oogzorgvlak levert van bril tot nachtlenzen en van droge ogen onderzoek tot ooglaseren, met een regionale functie en een

Lees verder »

Onze oprichter

Verdrietig , maar vol trots, bewondering, respect, en dankbaarheid voor alle fijne herinneringen, hebben wij niet onverwachts, maar wel snel, afscheid moeten nemen van

Egbert Thijssen.

Op donderdag 9 maart zijn wij daarom vanaf 16:00 gesloten