OOGZORGTHIJSSEN

Alle informatie en zorg rond ooglaseren bij Oogzorg Thijssen

Oogzorg Thijssen is een EyeScan Onderzoekscentrum. Dit betekent dat wij u van alle noodzakelijke informatie rond een ooglaserbehandeling of lensimplantatie kunnen voorzien. Daarnaast beschikken wij over de expertise om alle vooronderzoeken en nazorg rond ooglaserbehandelingen te verrichten. U hoeft dan alleen voor de daadwerkelijke laserbehandeling of lensimplantatie naar de ooglaserkliniek in Utrecht.

Ooglaseren

Ooglaseren is de bekendste vorm van refractiechirurgie en wordt gedaan om het gezichtsvermogen te verbeteren. Met een computergestuurde laserstraal wordt de kromming van het hoornvlies aangepast, zodat het licht weer precies op het netvlies breekt. Ooglaseren is in de regel geschikt voor mensen tussen de 20 en 55 jaar.

Lensimplantatie

Net als ooglaseren is lensimplantatie een vorm van refractiechirurgie, om zo het gezichtsvermogen te verbeteren. Bij lensimplantatie wordt onderscheid gemaakt tussen een voorzetlens en een vervangende lens. Een voorzetlens is geschikt voor mensen tot 55 jaar. Een vervanglens wordt gebruikt voor mensen van 55 jaar of ouder.

Vooronderzoek en geschiktheid

Als u een ooglaserbehandeling of lensimplantatie overweegt, wilt u er uiteraard zeker van zijn dat uw ogen geschikt zijn voor de behandeling. Bij Oogzorg Thijssen verrichten onze experts zelfstandig het gehele voortraject tot aan de daadwerkelijke behandeling. U kunt bij ons terecht voor een informatief gesprek als u meer wilt weten over een ooglaserbehandeling of lensimplantatie. Bovendien kunt u bij ons het noodzakelijke vooronderzoek laten uitvoeren. Dit vooronderzoek bestaat uit een Quickscan en een Fullscan en geeft uitsluitsel over de geschiktheid van uw ogen in combinatie met uw wensen en voorkeuren.

Nazorg

Als EyeScan Onderzoekscentrum verzorgt Oogzorg Thijssen zelf de nazorg van ooglaserbehandelingen en lensimplantaties. U hoeft na de behandeling dus niet meer naar Utrecht, maar blijft onder controle van onze optometrist. De optometrist houdt het herstel nauwlettend in de gaten. U krijgt oogdruppels en medicatie om het herstel van de ogen te bevorderen.

Kosten ooglaseren en lensimplantatie

Met een ooglaserbehandeling of lensimplantatie van EyeScan krijgt u gegarandeerd de beste behandeling voor een concurrerende prijs. Voor u de afspraak definitief maakt, weet u de exacte kosten van de gehele behandeling. Vaak wordt ooglaseren gedeeltelijk vergoed binnen de aanvullende polis van uw zorgverzekeraar. Om een exacte prijsopgave te kunnen doen, is een vooronderzoek noodzakelijk. De kosten voor dit vooronderzoek worden later omgezet in een korting op de daadwerkelijke behandeling.

KIJKOPLOSSINGEN

Van brillen en contactlenzen tot ooglaserbehandelingen. Iedere persoon is anders en heeft eigen eisen, wensen en voorkeuren. De experts van Oogzorg Thijssen bepalen samen met u welke kijkoplossingen het beste bij u en uw lifestyle passen.

Ook voor jongvolwassenen en kids zijn er diverse kijkoplossingen

Bepaal online alvast uw voorkeuren en laat u verrassen door de vele mogelijkheden

Alle informatie en zorg op één plek

Oogzorg Thijssen is een EyeScan Onderzoekscentrum. Dit betekent dat wij u van alle noodzakelijke informatie rond een ooglaserbehandeling of lensimplantatie kunnen voorzien. Daarnaast beschikken wij over de expertise om alle vooronderzoeken en nazorg rond ooglaserbehandelingen te verrichten. U hoeft dan alleen voor de daadwerkelijke laserbehandeling of lensimplantatie naar de ooglaserkliniek in Utrecht.

Vooronderzoek en geschiktheid

Als u een ooglaserbehandeling of lensimplantatie overweegt, wilt u er uiteraard zeker van zijn dat uw ogen geschikt zijn voor de behandeling. Bij Oogzorg Thijssen verrichten onze experts het gehele voortraject van informatievoorziening tot vooronderzoeken rond de mogelijke ooglaserbehandeling of lensimplantatie.

Vrijblijvend informatief gesprek

U kunt bij ons altijd terecht voor een informatief gesprek als u meer wilt weten over een ooglaserbehandeling of lensimplantatie. De experts van Oogzorg Thijssen zullen u kunnen informeren over de werkwijze, over de behandelmethodes, over EyeScan. Eigenlijk kunt u met elke vraag die u rond ooglaseren heeft bij ons terecht.

Quickscan

De Quickscan is een kort technisch onderzoek van ongeveer 30 minuten om te bepalen of uw ogen überhaupt geschikt zijn voor enige vorm van refractiechirurgie. De kosten voor de Quickscan bedragen €35,- en worden bij de Fullscan in mindering gebracht.

Fullscan

De Fullscan is een zeer uitgebreid technisch onderzoek van ongeveer twee uur. Tijdens de Fullscan worden uw ogen volledig opgemeten door de optometrist. Voor de Fullscan wordt gebruik gemaakt van diverse soorten apparatuur om naar uw hoornvlies én de binnenkant van uw oog te kunnen kijken. Aan de hand van de bevindingen uit Quickscan en de Fullscan zal de optometrist u adviseren welke behandeling voor uw ogen het meest geschikt is. De metingen die verricht zijn vormen de basis voor de uiteindelijke behandeling en geven inzicht in de te corrigeren oogsterkte en eventuele bijzonderheden.

De kosten voor de Fullscan inclusief de Quickscan bedragen €135,- en worden bij de daadwerkelijke behandeling in mindering gebracht.

Nazorg

Als EyeScan Onderzoekscentrum verzorgt Oogzorg Thijssen zelf de nazorg van ooglaserbehandelingen en lensimplantaties. U hoeft na de behandeling dus niet meer naar Utrecht, maar blijft onder controle van onze optometrist. De optometrist houdt het herstel een jaar lang nauwlettend in de gaten.

Eerste controle op de dag na de behandeling

Op de dag na uw ooglaserbehandeling of lensimplantatie zult u bij ons een afspraak hebben voor een eerste controle door de optometrist. Tijdens deze controle kijkt de optometrist of de ogen goed herstellen van de behandeling. Uiteraard kunt u tijdens deze controle vragen stellen. Na deze afspraak volgen nog enkele periodieke controles. Deze zullen wij samen met u inplannen.

Oogdruppels en medicatie

Om het herstelproces te bevorderen krijgt u voor de eerste weken oogdruppels en eventueel medicatie voorgeschreven. Onze optometrist zal u duidelijk uitleggen hoe u de druppels en medicatie moet gebruiken.

Nooit meer een bril of contactlens door een laserbehandeling

Ooglaseren is de bekendste vorm van refractiechirurgie en wordt gedaan om het gezichtsvermogen te verbeteren. Met een computergestuurde laserstraal wordt de kromming van het hoornvlies aangepast, zodat het licht weer precies op het netvlies breekt en u veraf weer perfect kunt zien. Ooglaseren is in de regel geschikt voor mensen tussen de 20 en 55 jaar.

Diverse soorten ooglaserbehandelingen

Er zijn verschillende behandelmethodes om de derde laag van het hoornvlies te bereiken. Na het uitgebreide vooronderzoek bespreken wij alle resultaten met u. Ook kunnen wij u precies vertellen welke behandelmethodes in uw geval mogelijk zijn. De keuze van de ooglasermethode hangt van veel factoren af, zoals de sterkte van de ogen, cilinderwaarden, sferische waarden, van de dikte van het hoornvlies en bijvoorbeeld uw traanfilmkwaliteit. De dikte van het hoornvlies is hierbij heel bepalend in de keuze welke behandeling wél of niet geschikt is voor uw ogen. De refractiechirurg en de optometrist geven aan óf en uit welke behandelmethodes u kunt kiezen. Zij zullen u altijd een advies geven welke behandeling voor u het meest geschikt is.

LASEK TransPRK LASIK IntraLase
SmartPulse SmartSurface SmartPulse

Beter zicht door een kunstlens

Net als ooglaseren is lensimplantatie een vorm van refractiechirurgie, om zo het gezichtsvermogen te verbeteren. Bij lensimplantatie wordt onderscheid gemaakt tussen een voorzetlens en een vervangende lens. Een voorzetlens is geschikt voor mensen tot 55 jaar. Een vervanglens wordt gebruikt voor mensen van 50 jaar of ouder.

Voorzetlenzen

Voorzetlenzen zijn kunstlenzen die in het oog worden geïmplanteerd. Voor de eigen ooglens. Door de voorzetlens wordt de oogsterkte permanent gecorrigeerd, waardoor uw zicht veraf weer optimaal is. Deze behandeling is geschikt voor mensen tussen de 20 en 55 jaar. Voorzetlenzen zijn uitermate geschikt voor jonge mensen met hoge minsterktes en/of hoge cilinders in het oog.

Vervanglenzen

Bij mensen ouder dan 50 jaar is de eigen ooglens vaak stugger geworden. Voor mensen vanaf deze leeftijd is een vervanglens een veel toegepaste vorm van refractiechirurgie. De eigen ooglens wordt dan vervangen door een kunstlens. De kunstlens zorgt voor optimale oogsterkte en u heeft na een lensvervangende operatie geen bril of contactlenzen meer nodig voor dichtbij, tussenafstand en veraf.

Een lensvervangende operatie is bijzonder geschikt voor mensen met staar (cataract)!

Wilt u weten of uw ogen geschikt zijn voor een lensimplantatie? Maak dan direct een afspraak voor een vooronderzoek!

Wilt u weten of uw ogen geschikt zijn voor een lensimplantatie? Maak dan direct een afspraak voor een vooronderzoek!

Met een ooglaserbehandeling of lensimplantatie van EyeScan krijgt u gegarandeerd de beste behandeling voor een concurrerende prijs. Voor u de afspraak definitief maakt, weet u de exacte kosten van de gehele behandeling. Om een exacte prijsopgave te kunnen doen, is een vooronderzoek noodzakelijk. De kosten voor deze Quickscan en Fullscan bedragen bij elkaar €135,- en worden later omgezet in een korting op de daadwerkelijke behandeling.

Totaalprijs is transparant en inclusief

De prijzen van EyeScan behandelingen zijn transparant en inclusief de noodzakelijke controles en nabehandelingen.

Vergoeding ooglaserbehandeling of lensimplantatie

Vaak wordt ooglaseren gedeeltelijk vergoed binnen de aanvullende polis van uw zorgverzekeraar. Bovendien heeft EyeScan exclusieve prijsafspraken met bepaalde zorgverzekeraars. Bent u verzekerd bij een van deze verzekeraars, dan kunt u de behandeling voor een lagere prijs laten doen.

U krijgt de kosten voor refractiechirurgie (gedeeltelijk) vergoed als:

Optometrisch onderzoek bij traanogen of droge ogen: €44,-
Optometrisch onderzoek: €54,-
Optometrisch onderzoek + OCT (foto): €70,-
Binoculair onderzoek kind: €44,-
Binoculair onderzoek volwassene: €54,-

Oogzorg Thijssen denkt in oplossingen

Als u een optiek binnenstapt, is dan de eerste vraag die u aan de medewerker stelt: “Ik heb een (nieuwe) bril nodig, kunt u mij daarbij helpen?” Ja? U bent niet de enige! Bij Oogzorg Thijssen bieden wij u echter veel meer dan alleen een nieuwe bril. Noem het optiek 2.0: Oogzorg Thijssen is een alles-in-één centrum voor al uw oogzorg. Wij denken in oplossingen. Daarom spreken wij graag van Kijkoplossingen . Iedereen heeft immers een eigen voorkeur. Waar voor u een bril de meest logische kijkoplossing is, is voor uw partner een nieuwe set contactlenzen of een andere vloeistof de de meest geschikte oplossing. Voor de meeste mensen volstaat niet slechts één kijkoplossing. Comfortabel zien is beleven.

Huisarts van de ogen

U moet Oogzorg Thijssen zien als de huisarts van de ogen. Wanneer u bij ons naar binnen stapt, weet u zeker dat u met àl uw vragen rond oogzorg geholpen kunt worden door een optometrist. Eerlijk. Preventief handelend. Waar u met een verkoudheid of gekneusde enkel naar de huisarts gaat, kunt u bij ons terecht voor uw oogklachten. Kunnen wij u niet adequaat van dienst zijn, dan verwijzen we u via de huisarts door naar de oogarts.

Herkent u één van deze klachten?

Bel bij acute klachten: 0481 – 470 490 of neem contact op met uw huisarts!

Gepersonaliseerde oogzorg

In ons streven naar uw optimale kijkcomfort kunt u rekenen op gepersonaliseerde oogzorg. Zo krijgt u na een oogmeting door een van onze optometristen of orthoptisten altijd een persoonlijk advies om u van optimaal kijkcomfort te kunnen voorzien. Dit advies kan van alles omvatten. Van dagelijkse oogspieroefeningen tot druppelen en van maatwerk glazen tot een laserbehandeling. Ook ontvangt u advies over een mogelijk controletermijn. Bij Oogzorg Thijssen staat úw comfortabel zien voorop.

Onze oprichter

Verdrietig , maar vol trots, bewondering, respect, en dankbaarheid voor alle fijne herinneringen, hebben wij niet onverwachts, maar wel snel, afscheid moeten nemen van

Egbert Thijssen.

Op donderdag 9 maart zijn wij daarom vanaf 16:00 gesloten