OOGZORGTHIJSSEN

Optometrie

Oogzorg Thijssen is dé specialist op het gebied van optometrie. Onze optometristen zijn gespecialiseerd in (preventief) oogonderzoek en verrichten uitgebreide optometrische onderzoeken. Zo weet u precies hoe het met de gezondheid van uw ogen gesteld is. Het is immers beter oogaandoeningen zo vroeg mogelijk op te sporen of te voorkomen. Comfortabel zien is immers niet hetzelfde als gezond zien.

Specialist in maatwerk

Bij Oogzorg Thijssen wordt veel maatwerk verricht. Bij ons worden metingen zo nauwkeurig mogelijk gedaan én volgens de allermodernste technieken. Zouden prijsvechters wel eens kijken naar wat de ideale afstand van uw bril tot uw ogen is? Of de ideale positie van uw bril op uw neus? Dit zijn een paar voorbeelden van de maatwerk service van Oogzorg Thijssen.

Meten is weten. Naast onze maatwerk oogmetingen kunt u bij ons terecht voor maatwerk contactlenzen en maatwerk brillen en brillenglazen. Dit hoeft niet duurder te zijn dan ‘standaard’, u hoeft dus niet bang te zijn voor buitensporige kosten. Bij ons staat comfortabel zien voorop.

Samenwerking met EyeScan

Oogzorg Thijssen is een EyeScan Onderzoekscentrum. Dit betekent dat wij gecertificeerd zijn en de vooronderzoeken en nacontroles van bijvoorbeeld ooglaserbehandelingen uitvoeren. Zo weet u na een bezoek aan onze winkel of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie én kunt u na de behandeling gewoon bij óns terecht.

De drijfveren van Oogzorg Thijssen

Oogzorg Thijssen is de huisarts voor de ogen. Zien is leven. Comfortabel zien is onze passie. Juist omdat comfortabel zien zo belangrijk is, willen wij deze ook garanderen en bewaken voor de toekomst. Optometrie is dé weg naar gezond comfortabel zien. U kunt bij Oogzorg Thijssen terecht voor al uw vragen over oogzorg.

PREVENTIEVE OOGZORG

Als u zoekt naar preventieve oogzorg moet u bij Oogzorg Thijssen zijn. Onze optometristen zijn experts in preventief oogonderzoek en verrichten zeer uitgebreide optometrische onderzoeken. Zo weet u precies hoe het met de gezondheid van uw ogen gesteld is. Het is immers beter oogaandoeningen zo vroeg mogelijk op te sporen of te voorkomen. Comfortabel zien is immers niet hetzelfde als gezond zien.

Ook vindt u informatie over verantwoord beeldschermgebruik en de alarmerende toename van bijziendheid bij kinderen.

Meer informatie over preventieve oogzorg

Een opticien is geen optometrist

Een opticien meet de gezichtsscherpte en de corresponderende brilsterkte. Een optometrist beschikt naast deze capaciteiten over de kennis en kunde om de ooggezondheid te onderzoeken. Een optometrist heeft hiervoor een specialistische HBO-opleiding optometrie afgerond. Een optometrist sluit medische oorzaken van oogafwijkingen uit. Bovendien verhelpt en voorkomt de optometrist oogafwijkingen en oogklachten indien mogelijk door middel van optische hulpmiddelen (brillen en contactlenzen) of therapeutische oogoefeningen.

Voorkomen is beter dan genezen

Oogzorg Thijssen is uw expert in preventieve oogzorg. Onze optometristen zijn gespecialiseerd in preventief oogonderzoek en verrichten uitgebreide optometrische onderzoeken. Zo weet u precies hoe het met de gezondheid van uw ogen gesteld is. Het is immers beter oogaandoeningen zo vroeg mogelijk op te sporen of te voorkomen. Comfortabel zien is immers niet hetzelfde als gezond zien.

Om tijdig afwijkingen of oogziektes op te sporen speelt u zelf een belangrijke rol. De optometrist geeft u de noodzakelijke informatie om dat te kunnen doen. De optometrist kan veel vertellen over de gezondheid van uw ogen, risicofactoren en bij welke signalen u uw ogen zou moeten laten onderzoeken. Bijvoorbeeld bij oogklachten of klachten rond zien, maar ook door de invloed van andere aandoeningen op de ogen. Het is belangrijk deze signalen te kennen en herkennen en ernaar te handelen. Zo voorkomt u in de meeste gevallen slechtziendheid of blindheid. In veel landen is een preventief bezoek aan een optometrist net zo gewoon als een tandartscontrole bij ons.

Ook kan een optometrist informatie geven over wat u zelf kunt doen om uw ogen gezond te houden of verslechtering te voorkomen. In het algemeen is goede voeding en beweging ook erg belangrijk voor de ooggezondheid. Rook niet en bescherm uw ogen voldoende tegen uv-straling.

Specialist op het gebied van kinderogen

Bij Oogzorg Thijssen beschikken wij ook over zeer specialistische kennis over de ooggezondheid van kinderen. Onze optometristen kunnen uw kind een passende kijkoplossing bieden en adviseren bij (sterk) toenemende oogsterkte. Zo kunt u er alles aan doen ervoor te zorgen dat uw kind óók op latere leeftijd nog gezond en comfortbel kan zien.

Advies en passende vervolgstappen

Vanzelfsprekend informeren wij u in onze winkel over de onderzoeken die de optometrist of orthoptist kan doen om de gezondheid van uw ogen te meten. Daarnaast worden ook de passende vervolgstappen met u besproken. Bijvoorbeeld over hulpmiddelen zoals een bril en contactlenzen, maar ook of het nodig is om onder controle te blijven of te behandelen. Uiteraard zal de optometrist u altijd informeren als een verwijzing nodig is voor verder onderzoek door een andere specialist, zoals de oogarts, orthoptist of huisarts.

Specialist in maatwerk

Bij Oogzorg Thijssen wordt veel maatwerk verricht. Bij ons worden metingen zo nauwkeurig mogelijk gedaan én volgens de allermodernste technieken. Heeft een van de prijsvechters wel eens gekeken naar wat de ideale afstand van uw bril tot uw ogen is? Of de ideale positie van uw bril op uw neus? Dit zijn een paar voorbeelden van de maatwerk service van Oogzorg Thijssen. “Maakt dit wat uit?!” Denkt u? Zeker! Dat is soms juist het verschil tussen goed en comfortabel zien!

Meten is weten. Naast onze maatwerk oogmetingen kunt u bij ons terecht voor maatwerk contactlenzen en maatwerk brillen en brillenglazen. Dit hoeft niet duurder te zijn dan ‘standaard’, u hoeft dus niet bang te zijn voor buitensporige kosten. Bij ons staat comfortabel zien voorop.

De juiste oogmeting maakt het verschil

Een juiste oogmeting is een onderdeel van comfortabel zien. Bij een goede oogmeting wordt ook gekeken naar een balans tussen beide ogen, zodat er een goede samenwerking kan plaatsvinden. Ook de keuze voor het juiste hulpmiddel en eventuele personalisatie van dat hulpmiddel maakt dat ‘gewoon’ zien, comfortabel zien wordt.

Maatwerk brillenglazen

Maatwerk brillenglazen is het toverwoord van heden. Zowel met als zonder leesdeel. Varilux® is al jaren marktleider en dat is geen toeval. Ook zij kiezen voor maximaal kijkcomfort. Eventueel met zo goed als onzichtbare blauwfilters tegen schadelijk licht. Wij kunnen uw brillenglazen zo personaliseren dat we rekening houden met de optimale stand van uw bril en glas ten opzichte van uw ogen. Zo ervaart u comfortabel zien door uw maatwerk brillenglazen.

Maatwerk contactlenzen

Ook maatwerk contactlenzen behoren tot een van de fantastische mogelijkheden van nu. Nadat de vorm van uw oog met ca 14.000 meetpunten is opgemeten, kunt u geheel gepersonaliseerde contactlenzen dragen.

Samenwerking met EyeScan

EyeScan is al jaren een van de beste ooglheelkundige klinieken in Nederland en behandelt vrijwel alle oogaandoeningen. EyeScan is een van de meest toonaangevende oogklinieken als het gaat om lensimplantatie en ooglaserbehandelingen. Door middel van samenwerkingen met optiekzaken en lokale oogcentra kunt u in uw directe omgeving informeren naar de mogelijkheden rond laserbehandelingen en lensimplantaties én kunt u dicht bij huis vooronderzoek laten doen. De ooglaserklinieken van EyeScan zijn in Utrecht, maar door de samenwerking met onderzoekscentra door het hele land, hoeft u maar alleen voor de daadwerkelijke behandeling naar de kliniek. Alle nazorg wordt verzorgd door de expert van uw eigen oogcentrum.

Oogzorg Thijssen is EyeScan onderzoekscentrum

Oogzorg Thijssen is een EyeScan Onderzoekscentrum. Dit betekent dat wij gecertificeerd zijn en de vooronderzoeken en nacontroles van bijvoorbeeld ooglaserbehandelingen uitvoeren. Zo weet u na een bezoek aan onze winkel of uw ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie én kunt u na de behandeling gewoon bij óns terecht.

Alle informatie en zorg op één plek

Oogzorg Thijssen is een EyeScan Onderzoekscentrum. Dit betekent dat wij u van alle noodzakelijke informatie rond een ooglaserbehandeling of lensimplantatie kunnen voorzien. Daarnaast beschikken wij over de expertise om alle vooronderzoeken en nazorg rond ooglaserbehandelingen te verrichten. U hoeft dan alleen voor de daadwerkelijke laserbehandeling of lensimplantatie naar de ooglaserkliniek in Utrecht.

Vooronderzoek en geschiktheid

Als u een ooglaserbehandeling of lensimplantatie overweegt, wilt u er uiteraard zeker van zijn dat uw ogen geschikt zijn voor de behandeling. Bij Oogzorg Thijssen verrichten onze experts het gehele voortraject van informatievoorziening tot vooronderzoeken rond de mogelijke ooglaserbehandeling of lensimplantatie.

Vrijblijvend informatief gesprek

U kunt bij ons altijd terecht voor een informatief gesprek als u meer wilt weten over een ooglaserbehandeling of lensimplantatie. De experts van Oogzorg Thijssen zullen u kunnen informeren over de werkwijze, over de behandelmethodes, over EyeScan. Eigenlijk kunt u met elke vraag die u rond ooglaseren heeft bij ons terecht.

Fullscan

De Fullscan is een zeer uitgebreid technisch onderzoek van ongeveer twee uur. Tijdens de Fullscan worden uw ogen volledig opgemeten door de optometrist. Voor de Fullscan wordt gebruik gemaakt van diverse soorten apparatuur om naar uw hoornvlies én de binnenkant van uw oog te kunnen kijken. Aan de hand van de bevindingen uit Quickscan en de Fullscan zal de optometrist u adviseren welke behandeling voor uw ogen het meest geschikt is. De metingen die verricht zijn vormen de basis voor de uiteindelijke behandeling en geven inzicht in de te corrigeren oogsterkte en eventuele bijzonderheden.

De kosten voor de Fullscan inclusief de Quickscan bedragen €89,- en worden bij de daadwerkelijke behandeling in mindering gebracht.

Let op! Bij een fullscan wordt vaak gebruik gemaakt van oogdruppels, waardoor u tijdelijk wazig zult zien. Zorg ervoor dat u iemand meeneemt om u te begeleiden in het verkeer.

Nazorg

Als EyeScan Onderzoekscentrum verzorgt Oogzorg Thijssen zelf de nazorg van ooglaserbehandelingen en lensimplantaties. U hoeft na de behandeling dus niet meer naar Utrecht, maar blijft onder controle van onze optometrist. De optometrist houdt het herstel een jaar lang nauwlettend in de gaten.

Eerste controle op de dag na de behandeling

Op de dag na uw ooglaserbehandeling of lensimplantatie zult u bij ons een afspraak hebben voor een eerste controle door de optometrist. Tijdens deze controle kijkt de optometrist of de ogen goed herstellen van de behandeling. Uiteraard kunt u tijdens deze controle vragen stellen. Na deze afspraak volgen nog enkele periodieke controles. Deze zullen wij samen met u inplannen.

Oogdruppels en medicatie

Om het herstelproces te bevorderen krijgt u voor de eerste weken oogdruppels en eventueel medicatie voorgeschreven. Onze optometrist zal u duidelijk uitleggen hoe u de druppels en medicatie moet gebruiken.

Bij vragen over het herstel van uw ooglaserbehandeling kunt u ons altijd bellen of bij ons langskomen. Is er spoed? Neem dan contact op met EyeScan of met de huisartsenpost.

Quickscan

Onze oprichter

Verdrietig , maar vol trots, bewondering, respect, en dankbaarheid voor alle fijne herinneringen, hebben wij niet onverwachts, maar wel snel, afscheid moeten nemen van

Egbert Thijssen.

Op donderdag 9 maart zijn wij daarom vanaf 16:00 gesloten