KIJKOPLOSSINGEN

Haarscherp zicht op elk moment

Haarscherp zicht zorgt voor een comfortabel en veilig gevoel. Het is erg belangrijk dat u een brillenglas kiest dat bij u past. Maar hoe bepaalt u wat bij u past? Een belangrijk criterium is wat u overdag doet. Bent u aan het werk? Rijdt u veel auto? Bent u veel buiten? Of leest u vaak? Bij Oogzorg Thijssen helpen wij u bij het maken van de juiste keuze.

Brillenglazen kunnen precies op uw ogen worden afgestemd. Zo heeft u haarscherp zicht op elk moment!

Lees meer over de verschillende soorten brillenglazen

Extra bescherming met glascoatings en filters

Er bestaan diverse coatings om brillenglazen te beschermen. U kunt uw brillenglazen laten voorzien van een ontspiegelingslaag, een hardingslaag en een water- en vuilafstotende laag. Bovendien kunnen wij uw brillenglazen voorzien van een UV-filter en blauwfilter. Deze filters dragen bij aan de gezondheid van uw ogen.

Ook glazen van kinderbrillen en tienerbrillen zijn er met glascoatings, UV-filter en blauwfilter!

Bekijk met welke coatings u uw bril kunt optimaliseren

Bij Oogzorg Thijssen zorgen wij dat uw brillenglazen helemaal op uw kijkgedrag worden afgestemd. Super persoonlijke glazen dus! Hiervoor maken wij gebruik van een speciaal apparaat, de Visioffice. Wilt u ook persoonlijke brillenglazen?! Kom dan bij ons langs en vraag naar de mogelijkheden.

KIJKOPLOSSINGEN

Van brillen en contactlenzen tot ooglaserbehandelingen. Iedere persoon is anders en heeft eigen eisen, wensen en voorkeuren. De experts van Oogzorg Thijssen bepalen samen met u welke kijkoplossingen het beste bij u en uw lifestyle passen.

Ook voor jongvolwassenen en kids zijn er diverse kijkoplossingen

Bepaal online alvast uw voorkeuren en laat u verrassen door de vele mogelijkheden

De meest eenvoudige brillenglazen?

Met een enkelvoudige bril worden brillen bedoeld waarin we één sterkte monteren. Zogenaamd  “Enkelvoudig”, wat niet automatisch “eenvoudig” betekend. Deze glazen corrigeren uw zicht voor óf dichtbij óf veraf. Deze Enkelvoudige glazen geven kunnen vaak uitstekend de sterkteproblemen tot ca je 45e levensjaar opvangen. Deze glazen kennen (in tegensteling wat veel mensen denken) ook verschillende uitvoeringen van inderdaad eenvoudig tot maatwerk glazen. Maatwerk geeft meer kijkcomfort en scherpere details. Zo kunt u dus de perfecte bril voor autorijden krijgen óf de perfecte bril om mee te lezen.

Nooit meer wisselen van bril naar leesbril

Wanneer u zowel een ‘gewone bril’ als een leesbril hebt kent u het probleem wel: het wisselen van bril. Als u een bril nodig heeft voor zowel veraf als dichtbij, dan zijn multifocale glazen de perfecte oplossing. In multifocale glazen zijn diverse gebieden geslepen die in elkaar overlopen. Dit zorgt ervoor dat u zowel veraf als dichtbij zicht heeft. Nooit meer wisselen van ‘gewone bril’ naar leesbril dus! Varilux ® is hiervan misschien wel het meest bekende merk. Hoe meer sterkten in een glas geslepen moeten worden, hoe groter de kwaliteitsverschillen opvallen. Oogzorg Thijssen is al jaren de Varilux ® specialist met a meer dan 40 jaar ervaring. Welk (Varilux ®) glas het beste voor u geschikt is hangt van veel factoren af. Uw kijkwensen, ervaringen, sterktes en meer. Oogzorg Thijssen heeft altijd een passende oplossing, maatwerk is onze specialiteit. Multifocaal is eigenlijk altijd maatwerk. Kom het verschil ervaren, en maak uw ogen blij met een comfortabele multifocale bril.

Wist u dat er ook multifocale contactlenzen zijn?!

Waarom een multifocale bril bij Oogzorg Thijssen?

Glazen voor op het kantoor

Wat veel mensen niet weten is dat er brillenglazen zijn die speciaal gemaakt zijn voor op het werk. Wanneer we meerdere sterkten in een brillenglas willen verwerken, is de plaats waar welk deel zit bepalend voor onze houding. Een multifocale (Varilux®) bril die u kunt gebruiken voor autorijden en lezen, kan geschikt zijn om er mee te computeren. Maar een computer/ bureau glas heeft een betere verdeling voor deze werkzaamheden. Dan zit de juiste zone voor de juiste werkafstand op de gewenste hoogte. Als we dan ook nog personaliseren naar hoofd, montuur en de werkelijke werkafstand, dan hebben we de meest comfortabele werkbril en houding achter op onze werkplek, computer. Vertel ons wat u nu ondervind (kin omhoog voor beter zicht bijvoorbeeld?), leg uw werkzaamheden en werkplek uit (2 of meer schermen). Dan kiezen we samen uw werkbril, inclusief eventueel maatwerk en de juiste blauwlicht werende filters en coatings, voor meer rust en beter slapen als u nog even wat moet afmaken voordat uw naar bed kunt.

Voordelen van computerglazen

Benieuwd naar onze computerglazen? Kom dan langs in de winkel. Wij adviseren u graag

Maatwerkbrillenglazen

Vaak wordt gedacht dat de sterkte alleen de kijkresultaten, kijk comfort van een glas bepaalt. Dit is onjuist, veel meer parameters bepalen uw kijkcomfort, dan hebben we het niet over extra dun, of een nog heldere glascoating. Zaken als de stand van uw bril, de curve (ronding), afstand tussen glas en uw ogen en nog veel meer maken het kijkplaatje compleet. Terwijl u met het uitgekozen montuur plaatsneemt achter de Visioffice 2, worden alle extra benodigde parameters gemeten. Nu wordt de basis gelegd voor maatwerk advies, en samen met de deze gegevens, inclusief de oogmeting, kunnen we u dat glas aanbieden wat u nodig heeft. Voor de ene persoon levert maatwerk een klein voordeel op, voor de ander is het een must om comfortabel te kunnen functioneren. Al veel mensen dachten nooit comfortabel te kunne functioneren met een bril en hebben lachend onze winkel verlaten. Verrast over het resultaat. Verwen u zelf, en laat u informeren over de mogelijkheden in maatwerk brillenglazen.

Waarom maatwerk brillenglazen bij Oogzorg Thijssen

Visioffice 2® voor nog persoonlijkere brillenglazen

Wij werken veel met de brillenglazen van Essilor, waaronder Varilux  multifocale glazen. Het sterke punt van deze brillenglazen is dat ze helemaal voor uw ogen op maat gemaakt zijn. Uw oog is namelijk net zo uniek als uw vingerafdruk! Om brillenglazen zo nauwkeurig op maat te kunnen maken is een geavanceerd meetsysteem nodig, en dit hebben wij in de vorm van Visioffice 2® , het nieuwste van het nieuwste op oogmeetgebied.

Wat is Visioffice 2®?

Visioffice 2® is niet alleen een meetsysteem voor het nauwkeurig meten van brillenglazen, u kunt er zelf ook wat mee! Er zitten diverse interactieve toepassingen op zoals de montuurkeuze selectie functie. Daarnaast is Visioffice 2® een informatiebron voor u als klant. Vragen over de verschillende brillenglazen, de dikte van uw glas, de mogelijke coatings en UV bescherming waaruit u kunt kiezen worden o.a. via simulaties op een duidelijke manier beantwoord.

Eenvoudig uw nieuwe montuur kiezen:

Stel uw wilt een nieuw montuur uitzoeken; een lastige keuze die vaak nog bemoeilijk wordt doordat u uzelf niet scherp ziet tijdens het passen. U bent hierdoor overwegend afhankelijkvan de mening van anderen, terwijl u uiteindelijk de drager bent. Met de ingebouwde camera kunnen we filmpjes van uzelf maken en verschillende monturen naast elkaar tonen zodat u de juiste keuze kunt maken.

Uw persoonlijke eyecode™

Heeft u uw montuur gekozen dan volgt het aanpassen van de brillenglazen in het montuur. Met de  Visioffice® wordt uw persoonlijke eyecode™ vastgesteld, een verzameling van verschillende gegevens over uw kijkgedrag waaronder uw hoofdhouding, uw dominante oog, uw leesafstand en nog veel meer. Ook montuurparameters als uw pupilafstand, de grootte en vorm van het montuur worden gemeten.

Uw maatwerkbril

Visioffice 2® is een snel en zeer nauwkeurig oogmeetsysteem. Doordat er zoveel persoonlijkeoog- en gedragseigenschappen worden meegenomen in de berekening en het glasontwerp van uw brillenglazen, heeft u een echte maatwerkbril die helemaal is aangepast op uw kijkgedrag. Op een natuurlijke manier scherp zicht op alle afstanden!

Ervaar het zelf

Met Visioffice 2® gaat er een wereld voor u open, een wereld van natuurlijk en scherp zicht door uw volledig gepersonaliseerde Varilux brillenglazen. U bent van harte welkom omsamen met ons de Visioffice 2® zelf te ervaren.

Zonneglazen in diverse tinten

De ene zonnebril is de andere niet. Veel verschil kunt u maken door het soort zonneglazen in uw zonnebril zorgvuldig te kiezen. Zonneglazen zijn er in diverse kleurtinten met elk hun eigen kenmerken. Groene zonneglazen laten fel licht tegen en maken het beeld helder. Oranje/bruine zonneglazen verhogen het contrast en zijn ideaal voor in het verkeer. Bruine zonneglazen maken het beeld helder. Grijze zonneglazen maken het beeld rustig.

Zonneglazen op sterkte

Vertel ons wat uw wensen zijn en wij zoeken samen met u een zonnebril die past bij uw smaak en voldoet aan de criteria. Ook voor glazen op sterkte zijn alle opties mogelijk, van polariserend tot hip spiegelend. Kijk er niet raar van op als je vriend(-in) vraagt of die hem even mag passen. Wel even uitleggen dat hij/zij er dan niet scherp door kan kijken. Ook zonnebrillen op sterkte zijn er voor dames, heren en kinderen!

Zorgeloos genieten van de zon

UV-straling is schadelijk voor de ogen. Zonlicht beschadigt niet alleen onze huid, maar ook het oog. De herstelcapaciteit is beperkt, dus UV-stralen kunnen permanente schade aanbrengen. Draag dus in de zon altijd een zonnebril waarvan je zeker weet dat hij UV licht blokt!

Voordelen van zonneglazen bij Oogzorg Thijssen

Kom naar de winkel en laat u helpen de perfecte zonneglazen te vinden!

Meekleurende glazen: optimale zonbescherming zonder te wisselen van bril

Meekleurende glazen bieden perfect zicht onder alle lichtomstandigheden. Meekleurende glazen passen zich snel aan verschillende lichtomstandigheden aan. Bovendien bieden meekleurendebrillenglazen een UV-bescherming van 100 procent. Dit zijn de perfecte glazen als u veel tussen buiten en binnen wisselt en in diverse lichtomstandigheden werkt. U heeft dus als het ware een gewone bril én zonnebril in één!

Voordelen van meekleurende glazen

Polariserende glazen

Polariserende glazen of gepolariseerde glazen zijn brillenglazen die hinderlijke schitteringen wegnemen. Licht wat reflecteerd heeft natuurkundig een bepaalde richting, denkt u aan glinsterend nat wegdek of de weerkaatsing van de zon in water. Gepolariseerde glazen filteren deze schitteringen weg, in tegenstelling tot normale zonneglazen die het geheel alleen donkerder maken. Een zonnebril met polariserende glazen zorgt voor comfortabeler zien, soms ook meer veiligheid en geeft uw ogen meer rust. Gepolariseerde lenzen kunnen we óók op alle gewenste sterkten maken.

Voordelen van polariserende glazen

Optimaliseer en bescherm uw brillenglazen

Er bestaan diverse glascoatings en opties voor brillenglazen. U kunt uw brillenglazen bijvoorbeeld laten voorzien van een ontspiegelingslaag, een hardingslaag, een UV-beschermingslaag en een water- en vuilafstotende laag, blauw filters en meer. Deze extra lagen verhogen aan het kijk– en draagcomfort en zorgen ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van uw bril. In welke omstandigheid dan ook.

Ontspiegelingslaag

Een ontspiegelingslaag of anti-reflectielaag dragen bij aan het kijk- en draagcomfort van uw bril. De ontspiegelingslaag is een coating die zowel aan de binnenkant als de buitenkant van uw bril wordt aangebracht. Door ontspiegelde glazen worden reflecties tot een minimum beperkt. Dit betekent dat anderen ú beter kunnen zien, maar bovenal dat ú alles zo helder mogelijk kunt zien. Licht van achteren (autorijden in donker bijvoorbeeld) gaat dan maximaal door het glas en is minder hinderlijk.  De brillenglazen blijven transparant en helder en bieden een beter contrast. U herkent een ontspiegelingslaag aan een gekleurde gloed over de glazen.

Rijdt u vaak in het donker? Dan is een ontspiegelingslaag een echte must. Het vermindert de grote hoeveelheid schitteringen in uw beeld.

Hardingslaag

Er is niets méér vervelend dan krassen op uw brillenglazen. Zowel kunststof als glazen brillenglazen zijn nooit 100% krasvrij. Kunststof brillenglazen zijn bovendien minder hard en worden na verloop van tijd vaak dof, waardoor het zicht vermindert. Een hardingslaag maakt brillenglazen krasbestendiger en voorkomt dat glazen snel dof worden. Hierdoor gaat uw bril dus langer mee! Een belangrijke tip voor het reinigen van uw bril(lenglazen). Houdt uw bril eerst onder stromend lauw water alvorens hem met een droge zachte doen (geen tissues!) schoon te maken, af te drogen. Dit voorkomt heel wat krassen van kleine harde delen (zandkorrels etc.) die nog op uw glazen aanwezig zijn.

Wilt u zo lang mogelijk comfortabel zien? Lees onze tips voor een brandschone bril!

UV-beschermingslaag

Om uw ogen ook bij normaal licht extra te beschermen tegen schadelijke UV-straling kunt u een UV-beschermingslaag op uw brillenglazen laten aanbrengen. Op alle Varilux ® brillen van Oogzorg Thijssen wordt standaard de UV-beschermingslaag aangebracht. Zo bent u altijd optimaal beschermd tegen UV-straling.

Water- en vuilafstotende laag

Een water- en vuilafstotende laag (hydrofobische coating) zorgt ervoor dat water en vuil niet op uw brillenglazen blijven zitten. Het schoonmaken van uw bril is voortaan een fluitje van een cent. Hierdoor heeft u altijd perfect zicht door uw brillenglazen. Bovendien zorgt de water- en vuilafstotende laag ervoor dat de glazen langer meegaan, doordat schoonmaken minder vaak noodzakelijk is. Hierdoor komen er minder snel kleine krasjes op de glazen en blijft uw zicht optimaal.

Onze oprichter

Verdrietig , maar vol trots, bewondering, respect, en dankbaarheid voor alle fijne herinneringen, hebben wij niet onverwachts, maar wel snel, afscheid moeten nemen van

Egbert Thijssen.

Op donderdag 9 maart zijn wij daarom vanaf 16:00 gesloten