KIJKOPLOSSINGEN

Draagt u ook liever geen bril? Dan zijn contactlenzen dé oplossing voor u!

Vindt u zichzelf er beter uitzien zonder bril? Of is een bril vanwege werk of sport minder geschikt voor u? Of bent u uw beslagen glazen zat? Dan zijn contactlenzen dé oplossing voor u! Tegenwoordig zijn contactlenzen heel nauwkeurig aan te meten en zijn ze bijzonder zuurstofdoorlatend. Dit zorgt ervoor dat uw contactlenzen direct comfortabel zitten én gezond zijn voor uw ogen. Ideaal ook naast uw bril voor een sportieve middag! De leeftijd van onze jongste lensdragers begint vanaf 8jr en de oudste lensdrager is inmiddels bijna 80! Dus wat houdt u nog tegen het eens te proberen!

Contactlenzen in alle soorten en maten

Wij hebben vele soorten contactlenzen in ons assortiment. Harde lenzen, zachte lenzen, multifocale lenzen, torische lenzen, daglenzen, nachtlenzen of maandlenzen, contactlenzen voor kinderen. Welke soort contactlenzen past het best bij u? Bij Thijssen Oogzorg helpt onze optometrist / contactlensspecialist u graag bij het bepalen van de meest geschikte contactlens. Ook wanneer u bijvoorbeeld een cilinderafwijking heeft.

KIJKOPLOSSINGEN

Van brillen en contactlenzen tot ooglaserbehandelingen. Iedere persoon is anders en heeft eigen eisen, wensen en voorkeuren. De experts van Oogzorg Thijssen bepalen samen met u welke kijkoplossingen het beste bij u en uw lifestyle passen.

Ook voor jongvolwassenen en kids zijn er diverse kijkoplossingen

Bepaal online alvast uw voorkeuren en laat u verrassen door de vele mogelijkheden

Harde lenzen

De allerbeste vormvaste lenzen voor het beste kijkcomfort

Vormvaste lenzen worden in de volksmond meestal harde lenzen genoemd. De naam zegt het al: de lenzen zijn hard en vormvast. Harde lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal.

Voordelen van harde lenzen

Nadelen van harde lenzen

Wilt u weten of harde lenzen voor u de beste kijkoplossing zijn? Kom dan langs in de winkel! Wij adviseren u graag.

Zachte lenzen

Voordelen van Zachte lenzen

Nadelen van Zachte lenzen

Wilt u weten of harde lenzen voor u de beste kijkoplossing zijn? Kom dan langs in de winkel! Wij adviseren u graag.

Iedere dag een nieuwe lens

Daglenzen zijn zachte contactlenzen die u iedere dag vervangt door een nieuwe set. Wilt u kennismaken met contactlenzen? Of wisselt u graag een bril en lenzen af? Dan zijn daglenzen voor u de ideale lenzen! Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygiënisch zijn. U hoeft ze nooit op te bergen, want aan het eind van de dag gooit u ze gewoon weg.

Voordelen van daglenzen

Wilt u weten of daglenzen voor u de beste kijkoplossing zijn? Kom dan langs in de winkel! Wij adviseren u graag.

Iedere maand een nieuwe lens

Maandlenzen zijn momenteel de meestgebruikte zachte contactlenzen. Maandelijks vervangt u uw contactlenzen door een nieuwe set. Er zijn diverse soorten maandlenzen verkrijgbaar. Onder andere multifocale maandlenzen en torische maandlenzen.

De voordelen van maandlenzen

Kiest u voor daglenzen of voor maandlenzen?

Daglenzen Maandlenzen
Gemakkelijk inzetten + ++
Beter zicht + ++
Gemak op vakantie ++ -
Hygiëne ++ +
UV-bescherming + +
Comfort ++ ++

Nooit meer een leesbril

Wanneer u naast uw contactlenzen nog een leesbril nodig hebt, zorgt dit vaak voor ongemakken met wisselende kijkafstanden. Als u een bril of contactlenzen nodig heeft voor zowel veraf als dichtbij, dan zijn multifocale contactlenzen de perfecte oplossing. In multifocale contactlenzen zijn diverse sterkten aanwezig die in elkaar overlopen. Dit zorgt ervoor dat u zowel veraf als dichtbij haarscherp zicht heeft. Wij, bij Oogzorg Thijssen, zijn al jaren specialist in deze kijkoptie. In tegenstelling wat men vaak hoort of denkt zijn er voor veel mensen wel degelijk multifocale oplossingen met lenzen mogelijk. Zo heeft u dus nooit meer een extra leesbril nodig!

Multifocale contactlenzen zijn er zowel in harde als zachte lenzen.

Voordelen van multifocale contactlenzen

Speciaal voor bij een cilinderafwijking

Bij een cilinderafwijking of astigmatisme zijn de ogen niet precies rond. Hierdoor zijn de krommingen van het oog ongelijk en wordt het beeld niet goed op het netvlies geprojecteerd. Voor mensen met een cilinderafwijking zijn speciale torische contactlenzen ontwikkeld, waardoor de contactlenzen ook op ogen met een cilinderafwijking perfect blijven zitten, zodat u weer haarscherp zicht heeft! Torischecontactlenzen zijn zowel verkrijgbaar als harde en zachte lenzen.

Bij een milde vorm van astigmatisme zijn zachte torische lenzen een uitstekende optie, bij hogere cilindersterkten zijn vormvaste lenzen vaak een betere keuzen. Het draagcomfort hiervan is vaak beter dan men over het algemeen verwacht.

Wilt u weten welke torische contactlenzen het best bij u passen? Kom dan langs in de winkel. Wij adviseren u graag!

Overdag verlost van bril of contactlenzen

Slapen met lenzen in, zodat u overdag geen bril of lenzen hoeft te dragen. Het klinkt misschien als een droom, maar het is écht mogelijk. Met nachtlenzen worden uw ogen als het ware tijdens uw slaap opgeladen voor de volgende dag. U hoeft overdag dus nooit meer aan uw lenzen of bril te denken! Uw ogen hebben ongeveer twee weken nodig om te wennen aan de nachtlenzen, maar na die tijd komt u uw dag perfect door zonder bril.

Nachtlenzen ideaal voor kinderen

Voor kinderen is het dragen van nachtlezen een bijzonder goed alternatief. Bij ogen in groei hebben nachtlenzen een nog veel groter voordeel. Het kan namelijk zelfs de toenemende sterkte van kinderen remmen! Nachtlenzen zijn al geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, dus u kunt er vroeg mee beginnen.

Vindt u het een eng idee dat uw kind overdag zelf de verantwoordelijkheid heeft over zijn/haar contactlenzen? Bij nachtlenzen hoeft u uw kind alleen voor het slapengaan en na het opstaan te ondersteunen. De rest van de dag hoeft uw kind geen rekening te houden met een bril of contactlenzen. Superhandig dus!

Voordelen van nachtlenzen

Kom langs in de winkel en ontdek of nachtlenzen bij u passen!

Contactlenzen voor kinderen

Heeft uw kind een bril nodig, maar wil hij/zij liever geen bril dragen? Dan zijn contactlenzen wellicht een uitkomst. Veel mensen denken dat contactlenzen niet geschikt zijn voor kinderen, maar niets is minder waar. Kinderen en contactlenzen gaan in de regel namelijk best goed samen.

Vanaf welke leeftijd contactlenzen voor kinderen?

Hoe oud moet mijn kind zijn voor contactlenzen? Dit is de eerste vraag die iedereen stelt als het gaat om contactlenzen bij kinderen. Ogen zijn volgroeid rond hun 7de levensjaar, het zien ontwikkeld zich tot ca het 10e jaar. Vanaf het 7de jaar zou men dus kunnen starten met lenzen. Er is geen eenduidig antwoord te geven op een mogelijke startleeftijd voor lenzen, ieder kind is immers anders. Bijzonder is te zien dat deze jonge lensdragers het vaak sneller doorhebben dan hun oudere tiener broer of zus. Bij Thijssen Oogzorg mag uw kind onder onze begeleiding oefenen met het inzetten en uitnemen van contactlenzen tot hij/zij het helemaal zelf kan. Lukt dit niet, of brengt het te veel stress met zich mee, dan is een bril of andere kijkoplossing op dat moment beter. Op iets oudere leeftijd probeert hij/zij het gewoon nog eens. De meeste ouders zijn verrast over hoe goed hun zoon of dochter dit zelfstandig kan.

Nachtlenzen remmen de toenemende sterkte bij kinderen

Nachtlenzen worden enkel ’s nachts gedragen, zodat de ogen overdag weer ‘opgeladen’ zijn en zonder bril of contactlenzen kunnen. Voor kinderen kent het dragen van nachtlezen een extra groot voordeel. Het kan namelijk zelfs de toenemende sterkte van kinderen remmen! De nachtlenzen zorgen ervoor dat (sterke) achteruitgang van de ogen wordt geremd. Door de manier waarop met Nachtlenzen de projectie in de ogen plaatsvindt, wordt de groeiprikkel van de ogen geremd en hiermee ook de achteruitgang van de oogsterkte.

Vindt u het een eng idee dat uw kind overdag zelf de verantwoordelijkheid heeft over zijn/haar contactlenzen? Bij nachtlenzen hoeft u uw kind alleen voor het slapengaan en na het opstaan te ondersteunen. De rest van de dag hoeft uw kind geen rekening te houden met een bril of contactlenzen. Superhandig dus!

Voordelen van contactlenzen voor kinderen

Lukt het inzetten en uitnemen van de contactlenzen niet? Bij Oogzorg Thijssen kan uw kosteloos oefenen. U hoeft dus niet bang te zijn voor onnodig gemaakte kosten!

Bij Thijssen Oogzorg gaat service verder

Nadat u uw ideale contactlens heeft gevonden, blijven wij uw ogen graag in de gaten houden. Zo kunt u bij ons terecht voor lenzenvloeistof, een vervangend doosje en herinneren wij tijding aan uw contactlenscontrole. Zo zorgen wij ervoor dat uw ogen gezond blijven.

Halfjaarlijkse contactlenscontrole

Wanneer u contactlenzen draagt, vinden wij het extra belangrijk u regelmatig voor controle te zien. Contactlenzen zitten immers direct OP het oog en het dragen van contactlenzen brengt nu eenmaal meer risico’s met zich mee dan het dragen van een bril. Per lenstype is er een andere controle termijn. Voor de meeste dragers geldt een halfjaarlijkse termijn om de ogen te laten controleren. Zo weet u altijd of uw contactlenzen nog veilig gedragen kunnen worden én bent u altijd op de hoogte van de gezondheid van uw ogen. Sommige mensen denken dat men wel voelt als er bijzonderheden zijn, helaas is dit vaak niet het geval. Soms neemt juist de gevoeligheid af! Wees zuinig op uw ogen ze moeten tenslotte nog uw hele leven mee.

Opti-Free PureMoist Onderhoudspakket voor nachtlenzen AOSEPT PlusSolocare Aqua

Kies de juist vloeistof

De ene lenzenvloeistof is de andere niet. Er zijn contactlens vloeistoffen voor harde en zachte lenzen, met en zonder conserveermiddelen. Beide met hun specifieke voor en nadelen en gebruiksgemak. Hoe effectiever de vloeistof bacteriën dood, hoe veiliger deze is, mits natuurlijk op de juiste manier gebuikt. Ook hier is van belang dat we voor en met u de juiste keuze maken. Een onjuiste vloeistof kan uw draagcomfort en veiligheid beïnvloeden. Iets wat veel mensen onderschatten. Verander daarom nooit zelfstandig van vloeistof maar doe dat in overleg met ons. Als een vloeistof hetzelfde voelt, wil dat niet zeggen dat deze ook hetzelfde werkt. Uiteraard vindt u bij ons alleen maar A-merken. De enige manier, samen met reguliere controles door vakmensen, om veilig en verantwoord  lenzen te dragen.

Vergoeding contactlenzen 2019

Met een aanvullende verzekering kunt u vaak een deel van de kosten voor contactlenzen declareren bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding van uw zorgverzekeraar is echter per verzekeringsmaatschappij verschillend.

Check uw vergoeding

Selecteer uw zorgverzekering en bekijk hoeveel de vergoeding van uw zorgverzekeraar op jaarbasis bedraagt. Let op! Deze lijst is indicatief. Raadpleeg voor de exacte dekking uw verzekeringspolis of kom even langs in onze winkel. Wij helpen u graag!

Uw vergoeding als korting op uw aankoop

Wilt u eenvoudig de kosten van uw contactlenzen declareren? Check dan of uw verzekeringsmaatschappij is aangesloten op Icodis+. Is uw zorgverzekeraar aangesloten op Icodis+? Dan regelen wij uw vergoeding direct. Zonder uw tussenkomst. Het vergoede bedrag wordt direct van uw aankoopbedrag afgehaald.

Onze oprichter

Verdrietig , maar vol trots, bewondering, respect, en dankbaarheid voor alle fijne herinneringen, hebben wij niet onverwachts, maar wel snel, afscheid moeten nemen van

Egbert Thijssen.

Op donderdag 9 maart zijn wij daarom vanaf 16:00 gesloten