oogzorg-thijssen-geldeland-beeldscherm gebruik

Hoe lang zit uw kind per dag voor een beeldscherm?

Jongeren van tien tot achttien jaar kijken gemiddeld vijf tot zeven uur per dag op een beeldscherm. De hulp van GGD wordt door steeds meer scholen ingeroepen, omdat ze zien dat de toegenomen digitalisering tot gezondheidsklachten bij leerlingen leidt. De kwalijke effecten bestaan uit, oogaandoening, overgewicht, pijnklachten in nek, schouder en armen en een verstrooid slaapritme. Maakt u zich zorgen om uw kind?

Uit onderzoek blijkt dat kinderen te lang voor een beeldscherm zitten. Het advies is om maximaal twintig minuten achter elkaar voor een beeldscherm bezig te zijn en daarna minstens twintig seconden een blik in de verte. Daarnaast minstens twee uur per dag naar buiten voor het gezonde buitenlicht en buitenlucht. Dit noemen wij de 20-20-2 regel.

Heeft u kind al oog problemen maak gerust een afspraak om het te laten controleren door uw optometrist. Het heeft prioriteit om bijziendheid bij jongeren zo snel mogelijk op te sporen.

 

Kijk ook eens op onze pagina preventieve oogzorg achteruitgang van kinderogen: https://oogzorgthijssen.nl/preventieve-oogzorg/#Preventieve

 

 

 

De Bemmelse modeweek!!

Deze week (12 april t/m 18 april) presenteren we, de Bemmelse ondernemers, onze mode digitaal! Houdt onze Social-media pagina’s in de gaten.Klik op deze link

Lees verder »