ogzorg thijssen reizen met contact lenzen

Tips voor het reizen met contactlenzen

De vakantie periode breekt weer aan en we gaan massaal weer op reis. Of je nu met het vliegtuig, OV of met de auto gaat je moet als lensdrager altijd je contactlenzen meenemen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die het reizen met contactlenzen gemakkelijker maken. Hierdoor kan je met een heldere blik genieten van je vakantie!

 

Koop een reisverpakking

Waar stop jij je contactlenzenhouder en lenzenvloeistof? Als je ze los in een tas hebt kan je natuurlijk beter zorgen voor een kleine etui en kleine vloeistofflessen. Wij hebben speciale reisverpakkingen die natuurlijk veel handiger zijn. De flesjes met lenzenvloeistof mogen voor reizen met het vliegtuig (handbagage) maximaal 100 milliliter per stuk bevatten. Daarnaast mag je slechts tien flesjes vloeistof meenemen – dat komt neer op 1 liter in totaal. De flesjes moeten samen in een doorzichtig, afgesloten plastic zakje te vervoeren. Het is raadzaam om reisverpakking te kopen: dan weet je zeker dat je jouw lenzenvloeistof niet hoeft achter te laten bij de controle.

 

Met contactlenzen naar het buitenland

Koffers inpakken is nooit leuk maar wel belangrijk om te zorgen dat je de juiste spullen mee hebt. Het kan namelijk een hoop gezeur schelen. Vooral als je de landsgrenzen oversteekt is het verstandig om informatie van je lenzen mee te nemen in je koffer. Zorg ook voor een goede vertaling in de taal waar je naar toegaat die je oogafwijking uitlegt. Hopelijk heb je het niet nodig, maar is dit wel het geval, dan ben je blij dat je duidelijk kunt maken wat je precies wilt en kun je er voor zorgen dat de ander je begrijpt. Als je bij een oogarts loopt, is het verstandig om de informatie van hem of haar ook mee te nemen. Ook hier geldt weer: hopelijk heb je het niet nodig, maar je zult heel blij zijn dat je die 30 seconden extra tijd genomen hebt als je het wel nodig hebt.

 

Lenzenvloeistof kwijt

Komt dit je bekend voor? Je hebt keurig je lenzenvloeistof ingepakt en vergeet de fles vervolgens in een hotel, bij een vriend(in), restaurant of op het toilet. Op het moment dat je erachter komt is het te ver om helemaal voor die fles terug te rijden. Vroeg of laat overkomt ons een dergelijke situatie allemaal wel een keer. Om nachtelijke ritjes te voorkomen op zoek naar lenzenvloeistof hebben we een hele simpele oplossing: neem twee kleinere flesjes lenzenvloeistof mee. Zorg dat je beide op een andere plek hebt. Houd één bijvoorbeeld altijd bij de hand in je tas of zak van een jas of dergelijke en laat de ander in je koffer of in de auto.

 

Neem je bril mee

Het is heel handig om een bril bij je te hebben. Wanneer je je contactlenzen kwijt bent of je hebt door veranderende weersomstandigheden gevoelige of geïrriteerde ogen. Door lenzen met een bril af te wisselen kan je je ogen wat rust geven.

 

Daglenzen op vakantie

Daglenzen zijn een ideale keuze als je aan het reizen bent. Op vakantie moet je je vaak insmeren met zonnecrème, kom je in aanraking met chloor of zeewater en is de algemene hygiëne vaak minder dan dat we thuis gewend zijn. Vuil kleeft gemakkelijk aan lenzen, daarom zijn daglenzen de perfecte keuze. Je hebt iedere keer weer een schone, nieuwe lens en je hebt geen gesleep met flessen lenzenvloeistof. Bovendien zijn zoekgeraakt of kapotte lenzen gemakkelijk en goedkoop te vervangen.

 

Checklist om onbezorgd te kunnen reizen:

Genoeg lenzenvloeistof, liefst 2 kleinere verpakkingen

  • Reservebril
  • Genoeg (dag)lenzen
  • Klein spiegeltje
  • Gegevens van je lenzen
  • Lenzenvloeistof in je handbagage

Vacature optometrist 

Een fijne werkplek om het mooie beroep van een optometrist uit te voeren is belangrijk. Tenslotte brengen we best wat tijd door op de werkvloer.

Lees verder »

Vacature Opticien

Ons moderne oogzorgbedrijf, wat alles op oogzorgvlak levert van bril tot nachtlenzen en van droge ogen onderzoek tot ooglaseren, met een regionale functie en een

Lees verder »

Onze oprichter

Verdrietig , maar vol trots, bewondering, respect, en dankbaarheid voor alle fijne herinneringen, hebben wij niet onverwachts, maar wel snel, afscheid moeten nemen van

Egbert Thijssen.

Op donderdag 9 maart zijn wij daarom vanaf 16:00 gesloten